Pantar Werk-leerbedrijf

pantar lampen van tjalle en jasper

Wat is Pantar?
Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen. Ze werken samen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het gaat hierbij gaan om mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Ook kan het zijn dat ze problemen hebben (gehad) of verslaafd zijn geweest. Wat de reden ook is, Pantar gelooft dat iedereen waarde heeft en kan werken. En zo denken Tjalle en Jasper er ook over.

Samenwerking voor onze lampen
Vlakbij onze werkplaats op de NDSM-werf heeft Pantar een vestiging in Amsterdam-Noord. Wij hebben hier een lasersnijder neergezet en vervolgens een paar lessen gegeven in het productieproces. Hierdoor worden sinds 2016 al onze lampen gemaakt op het werk-leerbedrijf.

Kenneth
De meeste lampen zijn gemaakt door Kenneth (62). Deze vrolijke topper neemt alle stappen in het productieproces voor zijn rekening. Hij zorgt dat de lasersnijder overuren draait, de handleidingen gevouwen worden en alle kabels netjes in de dozen worden geplaatst. In een kort interview vertelt Kenneth wat meer over Pantar en zijn werkzaamheden.